Návrh dělící mřížky světlíku (nerealizováno)Část pro umístění zámkuKovaná dvířka ke komínu
Lubomír Kotalík kovář

Jednoduchý interiérový věšák

Zákaznice věděla co chce, měla obrázek a přesnou představu. Krásné na tom bylo, že věšák se vyráběl do interiéru, který byl zatím pouze na papíře. To znamená, že se NEPOSPÍCHALO.

Jediné, co jsme se zákaznicí ladili,  byl počet ramen a povrchová úprava. Trvalo mi celkem dlouho, než jsem se dokopal do realizace. Poměrně jednoduchá konstrukce, tak proč to nespojit s něčím jiným?

Omyl! Zkompletoval jsem dvě ramena (za tepla podle šablony) a šel si hrát k zrcadlu. To byla paráda, nejlépe to vypadalo s pěti rameny,  se čtyřmi to bylo málo málo a nuda, se šesti plácanina. A spodek je moc široký. Původně byla základna větší než koruna.... Nakonec jsem základnu zmenšoval dvakrát a korunu pouze jednou. Což znamenalo překopat šablony a vše znova.

No, jak jsem psal zezačátku vlastně rychlovka :-). Pak už šlo vše jak po másle. Věšák se mi líbil,  tak mě moc bavila i práce na něm. Povrchovku jsem rozhodl sám (bezbarvý matný komaxit) a pokud by se nelíbila, byl jsem připravený jí nechat předělat.

V době, kdy jsem věšák dokončil, jsem už měl zadání cca 6 měsíců -  bez komunikace. Tak trochu jsem dodělával věšák s vědomím, že si ho nechám. Moc se mi líbil a já ho chtěl, tak jsem si říkal, jestli ho paní ještě chce?

Věšák se  u nás nakonec moc neohřál. Asi týden po návratu z lakovny se paní ozvala, povrchovku schválila a nadšeně si věšák odvezla. A zazvonil zvonec a ............ .